Most Személyi Kölcsön

Ha hiszel magadban, bármit elérhetsz!

 • Akár 7,49%-os fix kamat, THM: 8,1%
 • Szabad felhasználású forint hitel akár 10 millió forintig

THM: 10,7% - 20,1%

Erste Személyi Kölcsön előbírálat

1

Az erstemobilbankargo@erstebank.hu e-mail címre küldje el a hiteligénylés elbírálásához szükséges adatokat, valamint a személyi okmányainak fényképét, illetve a jövedelmének igazolásához szükséges dokumentumokat.

2

A megadott adatok alapján egy előminősítést végzünk, melynek eredményéről e-mailben értesítjük, majd Erste Mobilbankára 24 órán belül megkeresi.

3

Amennyiben előminősítése pozitív eredménnyel zárult, azaz adatai alapján előzetesen alkalmasnak találtuk személyi kölcsön felvételére, abban az esetben Erste Mobilbankára a megadott adatokkal kitölti a szükséges kölcsön igénylési dokumentumokat.

4

A kitöltött dokumentumot telefonon részletesen megbeszéli Önnel. Fontos tudnia, hogy az előbírálat kedvező eredménye még nem feltétlenül jelenti azt, hogy megkapja a kölcsönt. A kölcsön folyósítása csak az igénylőlap és valamennyi szükséges dokumentum beérkezése után induló hitelbírálati folyamat lezárulta után történik meg, amennyiben az is kedvező eredménnyel zárul.

5

Az igénylőlap kitöltését követően személyesen felkeresi bankárunk. A személyes találkozó az Ön és bankárunk biztonsága érdekében maximum 10 percet vesz igénybe, hiszen itt már csak egy beazonosításra és a szerződés aláírására van szükség.

6

Amennyiben a hitelbírálata is kedvező eredménnyel zárul, utaljuk az összeget a megadott bankszámlára.

Kik az Erste Mobilbankárok?

Az Erste Mobilbankár csapat Magyarország egyik leginnovatívabb banki direkt értékesítési hálózata, amely közvetlen, személyes pénzügyi tanácsadással és értékesítéssel foglalkozik. Bankárhálózatunk személyi kölcsönt és egyéb pénzügyi termékeket kínál az ország egész területén. Mobilbankáraink az ügyfelek igényeihez alkalmazkodva, a számukra legmegfelelőbb helyen és időpontban végzik tanácsadói, értékesítői munkájukat, legyen az az ügyfél munkahelye, otthona vagy akár egy kávézó.

Dani

Felkészülten megyek minden tárgyalásra, hogy valamennyi felmerülő kérdésre azonnal tudjak válaszolni.

Fanni

Arra törekszem, hogy minél jobb kapcsolatot alakítsak ki az ügyfeleimmel és mindig elérhető legyek a számukra.

Marci

Igyekszem igazán mobil bankár lenni és maximálisan alkalmazkodni az ügyfeleim időbeosztásához és igényeihez. Gyakran találkozom velük a munkahelyükön ebédidőben vagy kérésre akár házhoz is megyek!

Érdekel a mobilbankári munka?
Jelentkezz hozzánk!

Miért válassza az Erste Mobilbankárokat a pénzügyi szolgáltatások megrendeléséhez?
 • Testre szabott – Ott és akkor találkozunk Önnel, ahol és amikor Önnek a legmegfelelőbb, akár házhoz is megyünk. A társadalmi távolságtartás szabályait is szem előtt tartjuk, amennyiben igényli, előzetes egyeztetést követően, minimális néhány perces találkozóval is megoldható a szolgáltatás igénylése a mobilbankárok segítségével!

 • Professzionális – Segítünk a legmegfelelőbb termék konstrukció kiválasztásában, válaszolunk a felmerülő kérdésekre.

 • Széles körű – Az Erste Bank pénzügyi szolgáltatásainak széles skáláját veheti igénybe a mobilbankárok segítségével: Személyi Kölcsön, Babaváró Hitel, hitelkártya, számlanyitás, Nyugdíjpénztár, Lakástakarékpénztár.

 • Naprakész – Mobilbankárával bármikor közvetlenül kapcsolatba léphet és naprakész információt kaphat ügyletének státuszáról.

 • Díjmentes – Nem kell külön díjat fizetnie a mobilbankár szolgáltatásért.

Mi az Erste MobilbankárGo?

Az Erste Bank mobilbankárai az ügyfelek igényeihez alkalmazkodva, a számukra legmegfelelőbb helyen és időpontban végzik tanácsadói, értékesítői munkájukat, legyen az az ügyfél munkahelye, otthona vagy akár egy kávézó. A részletesebb személyes pénzügyi tanácsadás, konzultáció mellett/helyett igény szerint lehetőséget kínálunk arra is, hogy előzetes telefonos egyeztetést követően, minimális néhány perces találkozóval is elérhetővé tegyük a pénzügyi szolgáltatások igénylését bankáraink segítségével az Erste MobilbankárGO szolgáltatás révén.

Ha Erste Mobilbankárával már egyeztettek telefonon a hitelfelvételi szándékáról, kérjük, olvassa el az alábbi tájékoztatót, majd küldje el a szükséges dokumentumokat és adatokat a erstemobilbankargo@erstebank.hu e-mail címre!

A leggyakoribb kérdések

A személyi kölcsönt minden cselekvőképes természetes személy igényelheti, aki a bankunk által meghatározott hitelezési feltételeknek megfelel, illetve aki a hitelbírálat során hitelképesnek minősül.

Az adós és adóstárs:

 • betöltötte a 23. életévét;
 • rendelkezik állandó (bejelentett) lakóhellyel;
 • rendelkezik otthoni (az igénylő nevére vagy a bejelentett állandó, esetleg a bejelentett ideiglenes/tartózkodási lakcímére szóló) vezetékes telefonnal vagy mobiltelefonnal (előfizetéses, kártyás vagy munkáltató által biztosított), amelyen elérhető;
 • nyugdíjjal vagy munkából származó rendszeres önálló jövedelemmel rendelkezik, melynek nettó összege az adós esetén:
  • Most Személyi Kölcsön és Most Hűség kölcsön esetén: 100 000 Ft-nál nem kevesebb,
  • Most Extra Személyi Kölcsön esetén 250 000 Ft-nál nem kevesebb;
 • legalább 3 hónapja valamely magyarországi banknál vezetett lakossági forgalmazói vagy elfogadható jogcímmel (közleménnyel) érkező munkabér- vagy nyugdíjjóváírást tartalmazó bankszámlával rendelkezik;
 • nem szerepel a Központi Hitelinformációs Rendszer (KHR, korábban BAR) negatív listáján;
 • munkahelye nem áll felszámolás, végelszámolás, végrehajtás vagy csődeljárás alatt.

Munkaviszonnyal kapcsolatban előírt feltételek:

 • az adós (és társas igénylés esetén az adóstárs) jelenlegi munkahelyén legalább 3 hónapja folyamatos munkaviszonnyal rendelkezik (kivéve: nyugdíjasok);
 • egyéni vállalkozó esetén minimum 1 éves vállalkozói viszonnyal és 1 teljes lezárt üzleti évvel kell rendelkezni;
 • külföldi munkavállalásból származó jövedelem nem fogadható el;
 • jelenleg az igénylő nincs táppénzen.

A fenti feltételek nyugdíjas igénylőre csak abban az esetben vonatkoznak, ha az ügyfél a nyugdíj mellett dolgozik, és az abból származó jövedelem figyelembevételét is kéri a minősítés során.

A mellékállásból származó jövedelem is figyelembe vehető, amennyiben a mellékállásra a fent előírt feltételek teljesülnek.

Termékek Igényelhető kölcsönösszeg Futamidő
Most
Személyi Kölcsön
400 000 - 10 000 000 Ft között
(10 000 Ft-os lépésközzel)
36 - 96 hó között
(6 havi lépésközzel)
Most Extra
Személyi Kölcsön
1 500 000 - 10 000 000 Ft között
(10 000 Ft-os lépésközzel)
36 - 96 hó között
(6 havi lépésközzel)
Mert:
 • tetszőleges célra felhasználható;
 • gyorsan, kezes nélkül és kedvező feltételekkel igényelhető;
 • a törlesztőrészlet a futamidő végéig fix;
 • igényléséhez nem szükséges ingatlan- vagy egyéb (értékpapír, biztosítás stb.) fedezetet biztosítani.
A folyósítás egy összegben történik az igénylő Erste Banknál vagy Magyarországon működő más pénzintézetnél vezetett lakossági forint bankszámlájára.

A törlesztőrészlet (kamat + tőke) megfizetése beszedéssel történik az ügyfél Erste Banknál vezetett lakossági forint bankszámlájáról.

2018.01.02-től befogadott ügyletek esetén a fenti törlesztési módon kívül átutalással belföldön forintban vagy idegen banki számláról történő beszedéssel is törleszthető a személyi kölcsön.
Törlesztőnapként adott hónap 5-e, 10-e, 15-e választható.

A hitel megfizetése a futamidő alatt egyenletes, annuitásos törlesztéssel történik: a havi egyenlő összegű törlesztő részletben növekvő havi tőke, valamint csökkenő havi kamat tartalommal.

- Érvényes személyazonosító okmány:

 • Magyar állampolgár esetén magyar hatóság által kiállított érvényes személyazonosító okirat, mely lehet:
  • személyi igazolvány*, vagy
  • személyazonosító igazolvány + lakcímet igazoló hatósági igazolvány, vagy
  • kártyaformátumú, 2001. január 1-je után kiállított jogosítvány + lakcímet igazoló hatósági igazolvány, vagy
  • útlevél + lakcímet igazoló hatósági igazolvány
 • EU-s vagy Norvégia, Svájc, Izland, Lichtenstein és Izrael   nem magyar állampolgár esetén:
  • EU-s vagy a felsorolt országok hatósága által kiállított érvényes útlevél + lakcímet igazoló hatósági igazolvány, vagy
  • EU-s vagy a felsorolt országok hatósága által kiállított érvényes személyazonosító igazolvány + lakcímet igazoló hatósági igazolvány, vagy
  • magyar hatóság által kiállított érvényes személyazonosító igazolvány + lakcímet igazoló hatósági igazolvány

*Ha a személyi igazolvány (könyv formátumú) nem tartalmaz érvényes lakcímet, akkor lakcímet igazoló hatósági igazolvány benyújtása is szükséges.

- Nyilatkozat jövedelemről és fennálló tartozásról (Erste Bank nyomtatvány)

- Munkáltatói igazolás (30 napnál nem régebbi, Erste Bank nyomtatvány), vagy utolsó havi -   munkabér-jóváírást tartalmazó bankszámlakivonat VAGY

- Utolsó 3 havi - megfelelő jogcímmel  (közleménnyel)**, munkabér és/vagy nyugdíj jóváírást tartalmazó lakossági bankszámlakivonat (kivéve: azon ügyfeleket, akiknek jövedelme az Erste Banknál vezetett folyószámlájukra érkezik),

- Az utolsó lezárt évről szóló, 45 napnál nem régebbi NAV (APEH) jövedelemigazolás szükséges amennyiben:

 • az igénylő jövedelme egyéni vállalkozásból (vagy abból is) származik

- Vállalkozói minőség igazolása KEKKH aklapján: https://www.nyilvantarto.hu/evny-lekerdezo

- Nyugdíjas: igénylő esetén:

 • Az adott évre vonatkozó NYUFIG értesítő levél, VAGY
 • A nyugdíjat folyósító állami szerv 12 hónapnál nem régebbi igazolása, VAGY
 • Évközben nyugdíjazott igénylő esetében a nyugdíj igazolása/határozata.
 • 55 évnél fiatalabb rokkantnyugdíjas igénylő esetén szükség van továbbá a végleges rokkantságot megállapító határozatra, mely tartalmazza a nyugdíjas törzsszámot.

 

**Ha nem azonosítható a jogcím a munkabér- vagy nyugdíjjóváírás közlemény rovatából, akkor a jövedelmet külön igazolással (pl. munkáltatói jövedelemigazolással) kell igazolni.

 

Részletes felvilágosításért kérjen visszahívást kollégáinktól!

A banki hiteltermékekkel kapcsolatos további termékleírásokat, összehasonlítást segítő alkalmazásokat talál a Magyar Nemzeti Bank honlapján: http://www.mnb.hu/fogyasztovedelem/dontenem-kell/alkalmazasok

Feltételek

Reprezentatív példa:

Adós elfogadható jövedelme

100.000 Ft – 149.999 Ft közötti

(Most Személyi Kölcsön és Most Hűség Kölcsön)

150.000 Ft – 249.999 Ft közötti

(Most Személyi Kölcsön és Most Hűség Kölcsön)

250.000 Ft - 399.999 Ft között

(Most Extra Személyi Kölcsön és Most Hűség Kölcsön)

a hitel teljes összege:

3 000 000 Ft

3 000 000 Ft

3 000 000 Ft

a hitel futamideje:

60 hónap

60 hónap

60 hónap

hitelkamat mértéke:

17,99%

13,49%

9,79%

hitelkamat típusa:

fix

fix

fix

a hitel teljes díjában foglalt díj, jutalék, költség és adó:

1 599 829 Ft

1 170 842 Ft

835 892 Ft

teljes hiteldíjmutató: 20,11% 14,87% 10,72%

a fizetendő teljes összeg:

4 599 829 Ft

4 170 842 Ft

3 835 892 Ft

a havi törlesztőrészlet összege:

76 164 Ft

69 014 Ft

63 432 Ft

A tájékoztatás nem teljes körű és nem minősül ajánlattételnek. Jelen feltételek a 2021. július 1-től befogadott Lakossági Hitel Hirdetmény 3. számú melléklete és 1. számú melléklete szerinti Most Személyi Kölcsön, Most Extra Személyi Kölcsön és Most Hűség Kölcsön igénylésekre vonatkoznak.

A THM a fogyasztónak nyújtott hitelről szóló 2009. évi CLXII. tv, valamint a teljes hiteldíj mutató meghatározásáról, számításáról és közzétételéről szóló 83/2010(III.25) kormányrendelet (továbbiakban: THM-rendelet) alapján került kiszámításra. A hitel teljes díja a kamaton felül magában foglalja az összes díjat, jutalékot, költséget és adót. A Bank a THM számításánál nem vette figyelembe a THM-rendelet 3.§ (3) bekezdésében meghatározott tételeket (késedelmi kamat, egyéb olyan fizetési kötelezettség, amely a hitelszerződésben vállalt kötelezettség nem teljesítéséből származik). A THM értéke a jogszabályi feltételek változása esetén módosulhat, és nem tükrözi a hitel kamatkockázatát.

A 7,49%-os kamat Erste Most Extra Személyi Kölcsön keretében 8.000.000 Ft és 10.000.000 Ft közötti kölcsönösszeg, és legalább 250.000 Ft igazolt havi nettó jövedelem esetén érhető el.

A 8,1%-os THM-hez kapcsolódó példa: Hitel teljes összege: 8.000.000 Ft, hitel futamideje: 96 hónap, hitelkamat: 7,49%, hitelkamat típusa: fix, a hitel teljes díjában foglalt díj, jutalék, költség, adó: 2.738.937 Ft, THM (Teljes Hiteldíjmutató): 8,1%, fizetendő teljes összeg: 10.738.937 Ft, törlesztőrészlet havi összege: 111.034 Ft

Most Személyi Kölcsön 500.000 Ft és 10.000.000 Ft között vehető igénybe.

Erste Most Extra Személyi Kölcsön az a személyi kölcsön, amely legalább 250.000 Ft igazolt havi nettó jövedelem mellett érhető el, 1.500.000 Ft és 10.000.000 Ft közötti kölcsönösszegre.

A személyi kölcsön futamideje rugalmasan választható 36-96 hónap között. Teljes hiteldíj mutató (THM) értéke: 8,1%-20,4%. Futamidő 36 - 96 hónap, kölcsönösszeg: 500.000 - 10.000.000 Ft. A THM maximum értéke: 20,41%, ehhez kapcsolódó kamat mértéke: 17,99%, mely azon ügyfelek részére nyújtott személyi kölcsönre vonatkozik, akiknek a Bank által elfogadható jövedelme nem éri el a 150.000 Ft-ot. Folyósítási költség: 1%.